Bytte av kledning

BUMA

Forny bygningens utseende:
bytte kledning i dag!

En kledning har en stor betydning for førsteinntrykk, men primæroppgaven er å beskytte boligen mot vind, regn, sol og mekaniske skader. Over tid mister den dessverre sine egenskaper og må skiftes. Å legge ny kledning er et prosjekt som krever nøyaktig planlegging og fagmessig utførelse. En dårlig gjort arbeid kan ha katastrofale konsekvenser for boligen. Det er derfor både privat eiendomseiere og borettslag/sameier bør velge en totalentreprenør som skal utføre en kompleks tjeneste.

Valg av ny kledning på huset

Å velge type av utvendig kledning er en viktig avgjørelse, siden den påvirker boligens stil. Det finnes stående eller liggende kledning. Hver gir en forskjellig estetikk utseende til huset. Andre ting du bør velge er tresort. Kledning er laget av furu, gran eller ask. De har forskjellige tekstur, noe som gjør hvert fasade unik.

Vurder å etterisolere samtidig

Prosessen bør starte med fjerning av en eksisterende kledning, slik at underliggende strukturen til bygget ikke blir skadet. Deretter er det vesentlig å kontrollere tilstanden til isolasjon og vindsperre. Isolasjon og vindsperre gir betydelig beskyttelse mot fukt, mugg og varmetap. Hvis vindsperren er skadet, anbefales det å skifte eller reparere den før ny kledning monteres.  Samtidig må man vurdere å etterisolere, dersom det er for lite isolasjon eller dersom isolasjon er i dårlig stand. Riktig vurdering og utførelse gjør bygningen energieffektiv.

Montering

Riktig montering av kledning er avgjørende for at estetisk - og beskyttelsesfunksjon skal være for lang tid. Den bør monteres på en slik måte at det er en luftespalte mellom overflatematerialet og isolasjonen. Mangel på tilstrekkelig ventilasjon forårsaker flassing av malingen og kan føre til kostbare reparasjoner i fremtiden. Derfor er det viktig å bruke riktige teknikker når du bytter kledning. I tillegg alle åpninger skal tettes med musebånd for å hindre at insekter og gnagere kommer inn under kledningen. Spiker skal spikres slik at hodet skal ligge i flukt med overflaten. For dypt slått spiker fører til at vann og skitt samler seg i fordypningene. Pass også på å ikke spikre for nær kanten. Dette kan føre til sprekker i kledningen.

Sist men ikke minst er en riktig husfarge. Husk å ta hensyn til nabolaget og omgivelsene.

Ønsker du at jobben blir utført i en god kvalitet og for en god pris? Få et uforpliktende tilbud og svar på alt du må vite om utvendig kledning på huset. Vi er et solid firma med lang erfaring innen bytte av kledning.

Be om gratis befaring