Innvendig maling

BUMA

Innvendig
maling

Fargens rolle i interiørmaling er tydelig: den rette kombinasjonen av farger kan forbedre det fysiske miljøet i et rom og ha en positiv innvirkning på helse og velvære.  Enten du foretrekker lyse eller mørke toner, er det avgjørende å velge de riktige fargene for rommet ditt, mens valg av materialer kan påvirke kvaliteten og holdbarheten på malingsjobben. Ettersom vi tilbringer mer tid hjemme, er god planlegging av et oppussingsprosjekt vesentlig,

Forberedelse av overflaten

For å sikre en kvalitetsmessig og holdbar finish er det viktig å velge riktig maling og å forberede overflaten grundig. Før man begynner å male, må overflaten være ren og fri for eventuelle defekter. Dette krever utfylling av små hull og sprekker med en sparkel og å slipe ned flekker. Det anbefales å grunne overflaten for å sikre et godt resultat. Skikkelig preparert vegg gjør at malingen fester seg godt og ser best mulig ut.

Valg av materialer

Å velge riktige materialer er overveldende siden det er mange alternativer tilgjengelig, inkludert vannbasert eller oljebasert maling, og forskjellige typer børster, ruller eller sprøyter.  Et nøye planlagt og utført maleprosjekt, ved bruk av materialer av høy kvalitet og effektive metoder, kan gi nytt liv til slitne vegger uten å forårsake vesentlige forstyrrelser i den daglige driften. Vi anbefaler derfor å bruke et profesjonelt firma som skal utføre denne jobben.

Ved maling valg er det viktig å vurdere hva slags overflaten som skal males, ønsket finish: matt eller blank, og om malingen er egnet for tiltenkt bruk. Maling av høy kvalitet gir ofte langvarige resultater, og vanligvis er dyrere enn maling av lav kvalitet.

Tak- og veggmaling

Først og fremst er det viktig å beskytte overflater som ikke skal males. Dette kan omfatte blant annet gulv, møbler og andre gjenstander i nærheten av områder som skal males. Det beste er er å fjerne alt som kan bli skadet av malingssprut. Deretter, ved hjelp av dekkpapir eller plastfolie, kan du dekke gulvet og større gjenstander og feste dem med tape eller vekter.

Andre steg er å velge riktige verktøy og teknikk. Du starter med å helle malingen i et brett og bruker rullen til å fordele malingen jevn, for å oppnå samme tekstur overalt.  Arbeid i seksjoner for å unngå å etterlate merker. Det er viktig å vente med påføring av andre strøk, til det forrige strøket er tørt, for å sikre en profesjonell finish.

Samlet sett tar malerprosessen tid og krever oppmerksomhet på detaljer. Å velge riktig maling, forberede overflaten grundig og å beskytte omkringliggende overflater er nøkkelen til å oppnå tilfredsstillende resultat.

Har du behov for å forfriske tak eller vegg. Våre faglærte malere hjelper deg raskt å oppnå best resultat.

Be om gratis befaring