Lage gulv

BUMA

Skal du legge gulv første gang?
Vi gir deg gode tips.

Gulv er en vesentlig del av utseende av et vakkert hjem. Ingen ønsker at nytt gulv skal begynne å bøye seg eller sprekke etter et kort tid. Riktig forberedning av underlag og valg av kvalitetsmaterialer påvirker betydelig gulvets holdbarhet.

Nøkkelen til rett gulv

Et gulvunderlag er avgjørende for hvordan gulvet oppleves. Det aller viktigste er å sjekke og sikre at undergulvet er helt plant før gulvleggingen startes. Eventuelle ujevnheter bør alltid jevnes ut med en spesiell sparkel eller selvutjevnende avrettingsmasse. Samtidig er det viktig å sørge for at rommet er rent og støvfrit.

Vinylgulv

Vinylgulv er et populært valg for både private boliger og kommersielle bygninger på grunn av dets holdbarhet og lite vedlikehold. Det er enkelt å legge hvis du har riktige verktøy og følger produsentens anvisninger. Vinylgulv må akklimatiseres inntil 2 døgn, før man begynner å legge det. Man må også huske å bruke riktig type lim for å sikre en sterk binding mellom nye gulvet og underlaget. Vinylgulv kan vare i årevis hvis jobben er utført riktig.

Tregulv

Montering av tregulv starter vanligvis med å legge et spesielt underlag for å gi en jevn overflate for treplanker. Dette underlaget har flere formål, blant annet gir en fuktsperre, lydisolerer og forhindrer at bordene gnis mot hverandre. Det er også viktig at gulvbordene holder avstand til vegger på ca 5 -12 mm for å tillate planker å bevege seg. Følg produsentens anvisninger. Avstanden kan godt dekkes med gulvlister. Sluttresultat er et vakkert og slitesterkt tregulv som vil gi varme og karakter til ethvert rom.

Fliser

Å legge fliser kan være en vanskelig oppgave som krever presisjon og oppmerksomhet på detaljer. En limtype vi bruker er av største betydning da den må velges med tanke på underlag og størrelsen på fliser. Fliser må plasseres perfekt på linje med hverandre for å unngå ujevne avstand mellom dem. Selv en liten feilberegning kan ødelegge hele utseendet til gulvet. Fuging bør gjøres minst 12 timer etter legging av fliser. Etter denne tiden kan vi være sikkert at flislim er tør og fliser skal ikke bevege seg.

Oppsummering

Uansett hvilken type gulv du velger, er det viktig å ta vare på det for å opprettholde gulvets holdbarhet og estetisk utseende. Riktig rengjøring og vedlikehold kan forlenge levetiden til gulvet betydelig. Husk å støvsuge regelmessig og vaske med en mild rengjøringsmiddel. Unngå overdreven eksponering for direkte sollys med vinylgulv og husk om periodisk bruk av lakk eller olje på treoverflater. Ved å ta vare på gulvet ditt, kan du sikre at det vil være pent i mange år framover og skal skape god hjemmefølelser.

Usikker hvilken gulvtype som passer hjemmet ditt? Kontakt oss for gratis befaring. Våre gulvspesialister svarer på alle dine spørsmål.

Be om gratis befaring