Maling av fasade

BUMA

Sånn maler du fasade
- steg for steg

Å male en fasade kan virke som en enkel oppgave, men det er viktig å velge riktige materialer og løsninger for å unngå potensiell skade på både maling og  underliggende puss. Bruk av feil produkter og teknikker kan få store konsekvenser. Det er derfor sterk anbefalt å hente inn fagpersoner til å gjøre renovering. I denne artikkelen skal vi forklare hvorfor, og hva bør du se etter når du maler en fasade.

Bruk av riktig maling og arbeidsteknikk holder fasade pen lengst

Fasaderehabilitering begynner man med å vurdere omfanget av arbeidet som skal utføres, og sjekke tilstanden av overflaten. Den bør være sterk og jevn som mulig, ellers får ikke maling godt feste. Dersom overflaten ikke er jevn, må den være riktig klargjort.  Først og fremst skal årsaken til skader kartlegges og fjernes slik at de destruktive prosessene ikke dukker opp igjen på den fornyet fasaden. Det er ikke lett å finne årsaken til maling srender og -sig. Samtidig er det viktig å undersøke hva slags puss og maling ble brukt på fasaden. Ny puss og overflatebehandling av fasaden må vurderes ut fra underlagets egenskaper og klima.

Vegg vaskes, løstsittende maling skrapes vekk og påføres en grunning. Grunningen gir en jevnt sugende bunn og sikrer god vedheft, så toppmalingen blir sittende.

Når grunnarbeidet er ferdig, trengs det helst to strøk med maling. Fargevalg er essensielt for utseende av bygning, men det er ikke det man må tenke mest på. Malingen skal sørge for at fuktighet ikke trekker inn i underlaget slik at fasaden holdes tørr og fin.

Trenger du hjelp med din prosjekt?

Velg riktig leverandør første gang! Våre dyktige malere, gipsere og murere har jobbet i bransjen i årevis, noe som sikrer at oppussingen går problemfritt og fagmessig. For det første jobben utføres i henhold til byggeskikk og produsentens anbefalinger, og for det andre arbeid avsluttes i avtalt tid og pris.

Be om gratis befaring