Maling av tre fasade

BUMA

Skal du male en fasade?
Riktig vurdering av tilstanden på treverket er avgjørende.

Å male en utvendig fasade er en fin måte å forny utseende av et trehus og øke verdi på eiendommen. Fasaderehabilitering begynner man med å vurdere omfanget av arbeidet som skal utføres, og å sjekke tilstanden av overflaten. For å sikre lang levetid på  fasaden, skal årsaken til skader kartlegges og fjernes slik at de destruktive prosessene ikke dukker opp igjen på den fornyet fasaden. De kan oppstå enten på grunn av miljøfaktorer eller dårlig vedlikehold. God diagnose kan avgjøre hvilket behandlingsalternativ som er det beste og mest effektive. Bruk av uriktige løsninger og produkter kan forårsake både rask ødeleggelse av ny maling og skade på planker.

Det er viktig å vaske og grunne kledning før maling

Maling av gammel kledning starter med en grundig rengjøring med rent vann og soppmidler for å fjerne alger, mose og forurensninger som har samlet seg over tid. Denne prosessen innebærer bruk av høytrykksspyler. Bruk av feil kjemiske preparater for å vaske en fasade kan forårsake permanent skade som misfarging, sprekker eller til og med helt  ødeleggelse. Dette er grunnen til at det er sterkt anbefalt å bruke tjenester av fagfolk innen fasaderengjøring. De har  kompetanse, erfaring og vil bruke riktige kjemiske midler og utstyr.

Hver planke bør også vare kontrollert av en snekker. Alle råtne planker må erstattes med nye, og eventuell løstsittende maling skrapes bort. Områder med bart treverk grunnes. Hvis kledningen er veldig tørr, anbefales det å grunne det hele.  Grunningen gir en jevnt sugende bunn og sikrer god vedheft, så toppmalingen blir sittende. Når kledningen er veldig tørr, anbefales det å grunne hele overflaten. I tillegg det er verdt å fylle ut eventuelle små sprekker med en spesiell akryl og hamre utstikkende spiker inn, slik at de ikke stikker ut.

Riktig maling

Det er viktig å sørge for at malingen fester seg godt. For å oppnå dette, anbefales det å påføre to strøk maling. Det første laget fungerer som base coat og bidrar til å gi et solid grunnlag for neste strøk. Det andre er topplaget, som gir den endelige resultat og beskytter overflaten mot ytre faktorer som regn, temperatur og støv. De to malingslagene bidrar også til å fremheve fargen og teksturen, noe som gjør den mer tiltalende for øyet. Å påføre to strøk med maling kan virke som mye arbeid, men resultater er verdt det. En riktig malt overflate vil ikke bare se utmerket ut i årevis, men den skal sørge for at fuktighet ikke trekker inn i underlaget slik at fasaden holdes tørr og fin.

Ønsker du at jobben blir utført i en god kvalitet og for en god pris? Be om uforpliktende tilbud på oppusing av fasaden i dag. Vi er et solid firma med lang erfaring innen maling. Vi samarbeider med ledende produsenter som Jotun, Nordsjö og Flügger og gir deg sikkerhet for en langsiktig produsentgaranti.

Be om gratis befaring