Maling av vinduer og dører

BUMA

Maling av dører og vinduer
- steg for steg

Å male vinduer og dører kan virke som en enkel oppgave, men det krever nøye forberedelse for å oppnå et profesjonelt resultat. I denne artikkelen vil vi se på ale trinn i denne prosessen, inkludert vurdering av tilstanden på treverket, forberedelse av overflaten og valg av riktig type maling. Følg disse trinnene for å oppnå et perfekt sluttresultat som vil tåle vær og vind i mange år.

Vurdering av tilstanden på treverket

Før du starter arbeid med å male vinduer og dører er det viktig å kontrollere tilstanden til karmer og dørblader, identifisere eventuelle områder som krever reparasjoner, og å rengjøre overflater nøye. Utfør alltid et godt sjekk før maling, for å sikre best finish. Hvis vinduer eller dører ikke er i god nok stand til maling, vurder å bytte dem ut med nye.

Forberedelse av overflaten

Forberedelse av overflater før maling er avgjørende for å få et pent resultat. Skrap eller børst bort eventuell løs maling og bruk sandpapir til å slipe overflaten. Gjør det forsiktig for å unngå skader av bart treverk. Vask overflaten med et løsemiddel for å fjerne smuss eller rester, og la overflaten tørke helt før du grunner. Riktig forberedelse er nøkkelen til å oppnå en profesjonell utseende malingsjobb som vil vare i mange år fremover.

Grunning og tetting

Grunning er viktig for å skape en jevn overflate, hindre fuktigheten fra maling å trekke inn og å hjelpe maling å feste bedre. Andre ting man må huske før maling er tetting av små sprekker og hulrom med en spesiell akryl.

Valg av riktig maling

Det er viktig å velge en maling som gir hardere overflate enn vanlig og har kort tørketid. Det anbefales å påføre to strøk maling. Det første laget fungerer som base coat og bidrar til å gi et solid grunnlag for neste strøk. Det andre er topplaget, som gir den endelige resultat og beskytter overflaten mot være forhold og mekaniske skader. De to malingslagene bidrar også til å fremheve fargen og teksturen, noe som gjør den mer tiltalende for øyet. Å påføre to strøk med maling kan virke som mye arbeid, men resultatet er verdt det. Husk å ikke lukke vindu eller dør for tidlig, da unngår du at malingen limer seg fast.

Har du ikke lyst til å pusse opp vinduer eller dører selv. Ta kontakt med oss. Vi gjør denne jobben profesjonell og effektiv.

Be om gratis befaring