Utskifting av vinduer og dører

BUMA

Spar energi og penger med profesjonell
utskifting av vinduer og dører

Vinduer og dører spiller en avgjørende rolle i bygninger. Gir naturlig lys, ventilasjon og isolasjon. Over tid blir de dessverre utette, ineffektive og i det verste fall helsefarlige. Hvis du vurderer å bytte ut dør eller vinduer, kan du bli fristet til å gjøre jobben selv for å spare penger. Det kan vise seg å bli en kostbar feil. Dårlig installasjon kan føre til alvorlige konsekvenser, som luftlekkasje, vannskader og energitap. Derfor er det verdt å investere i et profesjonelt firma for å utføre tjenesten.

God oppmåling først

Nøyaktige mål er avgjørende for at ditt prosjekt lykkes. Uten korrekt oppmåling kan utskifting bli problematisk.  Det kan oppstå feil under montering, lekkasjer og generell mangel på funksjonalitet. I det verste fall kan nybestilte vindu eller dør ikke passe til eksisterende åpning. I tillegg er det viktig å huske på riktig klaring. Det skal være samme avstand mellom vindusrammen og veggkanten i både topp, bunn og sider.

Klargjøring av åpninger for nye dører og vinduer

Før installering av nye vinduer, er det flere trinn som må tas for å sikre flott resultat. Et betydelig steg er forberedelsen av dør- eller vindusåpning. Dette innebærer å fjerne gammel isolasjon og eventuelle løse fragmenter av mørtel og puss som fortsatt kan være festet til veggen. Løse deler kan forårsake problemer under utskifting, inkludert feiljustering av dør, vinduer eller veggsprekker. Etter demontering av gamle dør og vinduer er det viktig å sjekke for eventuelle hulrom som ble etterlatt. Eventuelle hull rund åpninger bør alltid nøyaktig fylles med gips. Et egnet middel bør brukes til å grunne området før påføring av gips. Formålet med grunningen er å hjelpe pussen med å feste seg til overflaten og forhindre at den sprekker eller flasser av etter tørking. Dersom hulrom tettes ikke, kan det føre til vannlekkasje eller trekk. Det kan være skadelig for husets inneklima. Å ta vare på disse detaljene kan ta litt tid, men det vil sikre at utskifting av dører og vinduer blir fullført riktig og at huset er energieffektivt.

Montering

Ved montering største betydning har forankring av karmer. De må festes ordentlig med skruer eller dybler for å sikre at de forblir på plass og ikke faller ut. Deretter brukes polyuretanskum for å fylle hulrom rund ny vindu eller dør og veggkant. Feil isolering kan føre til kondensoppbygging, muggvekst og andre problemer. Det anbefales også å bruke en dampsperre tape på innsiden av vinduer, og en dampgjennomtrengelig tape på utsiden, slik at varmen holdes inne og fukten ute.

Ferdig monterte dører og vinduer behandles på utsiden og innsiden.

Få støtte av våre erfarne medarbeidere. Det sparer deg for tid, penger og frustrasjon. Ta kontakt for gratis befaring i dag!

Be om gratis befaring